Free Joomla Templates by FatCow Coupon

Jídelní lístek pro ŠKOLU

Seznam alergenů / úplné znění ve směrnici 2000/89ES,od 13.12.2014 směrnice 1169/2011 EU

0. bez alergenu

1. obiloviny obsahující lepek (pšenice, ječme, žito, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich) 

2. korýši a výrobky z nich

3. vejce a výrobky z nich

4. ryby a výrobky z nich

5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní

6. sójové boby (sója) a výrobky z nich

7. mléko a výrobky z něj

8. skořápkové plody (mandle, lískové ořech, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)

9. celer a výrobky z něj

10. hořčice a výrobky z ní

11. sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12. oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno v SO2)

13. vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. měkkýši a výrobky z nich